PARA VOLVER A VER/LEER

- PROGRAMA ESPECIAL SOBRE HAITÍ CON IMÁGENES DE LA ZONA DEVASTADA...... COLUMNA DE LA IZQUIERDA

- PANORAMA DE LA SITUACIÓN DE LA TDT LOCAL EN LA COMUNITAT VALENCIANA: http://perevalenciano.blogspot.com/2010/01/el-fracaso-de-la-tdt-local-en-espana-el.html


lunes, 5 de julio de 2010

TELEVISIÓ --- Què passa a Canal 9? L'audiència l'abandona en juny amb menys del 7% d'audiència

-Quien quiera que traduzca el artículo que envíe un mensaje y lo traduzco al castellano, inglés, italiano o francés ;)-

Ja ho diu el refrany: 'Cuando veas las barbas de tu vecino cortar, pon las tuyas a remojar'. Això és el que deuen pensar a Canal 9 els pobres -alguns no tan pobres- periodistes de la casa, que veuen com la crisi va a servir d'excusa inexcusable per a fer un retall, molt prompte, de la plantilla, completament sobredimensionada -amb més contractats que Telecinco i Antena 3 juntes-, però que, al cap i a la fi, no és culpable de l'ús polític que han fet, primer el PSPV, i després, especialment, el PP.

La primera en fer-se el harakiri ha sigut La 1, televisió que des de l'1 de gener ha deixat d'emetre publicitat, per a satisfer els desitjos de les televisions privades, una bona idea al pla teòric, que ha sigut un desastre a la pràctica perquè, si bé al principi ha permés liderar l'audiència, ha fet precipitar l'inici del procés d'aprimament de la plantilla. Sense publicitat, i amb una audiència minvant, a la fi es reflectirà en una reducció del nombre de treballadors i una baixada de la qualitat de sèries i programes.

Canal 9, i la resta de televisions públiques autonòmiques, tremolen al veure's reflectides a l'espill de La 1. Amb un 6'4% de quota de pantalla a juny, front al 7'9 de maig, l'audiència de Televisió Valenciana ha caigut a registres residuals, molt allunyats dels pessics superiors al 20% que ha arribat a tindre als seus millors moments, en una tendència que no sembla que siga conjuntural. Canal 9 té una plantilla insuportable (i quina culpa tenen els treballadors, enxufats o no?), fa una programació més queqüestionable -per qué compra els drets de la Fòrmula1 i futbol els partits dels quals emet La Sexta per què emet pel.lícules que costen una pasta o sèries de quarta regional com ara Walker Texas Ranger?-, dels informatius millor no parlem i, a més a més, l'audiència fuig espaordida.

Els primers retalls han arribat a les productores. Punt 2 mor poquet a poquet. El canal 24 hores no és referència per a ningú. I Canal 9 gasta, gasta i gasta... sense prioritzar i sense cumplir la seua pròpia llei de creació. No parlem ara del desplegament quan visità València el Papa ni de la caiguda del número dos, acusat d'encalç (acoso). Despeses insuportables, però ni valencià, ni producció pròpia. Ni audiència. I ara, per culpa dels polítics i de la seua mala gestió, pagaran 'justos por pecadores', com sempre, els treballadors.

Un 6'4% d'audiència a juny? Dimissions i camvi radical de programació ja!

Notícies relacionades:

de Pere Valenciano:
http://perevalenciano.blogspot.com/2010/05/television-que-hacemos-con-canal-9-y-el.html
http://perevalenciano.blogspot.com/2010/02/canal-9-denuncia-de-acoso-en-su-20.html
http://perevalenciano.blogspot.com/2010/01/el-fracaso-de-la-tdt-local-en-espana-el.html

de Sergi Durbà:
http://costumaridurba.blogspot.com/2010/04/futbol-canal-9.html
http://costumaridurba.blogspot.com/2009/11/maneres-de-superar-la-censura-la-millor.html
http://costumaridurba.blogspot.com/2010/04/coentor-pel-mon_11.html

De Formulatv:
http://www.formulatv.com/noticias/15588/telecinco-lidera-junio-mundial/

3 comentarios:

Secretari dijo...

Però què esperes de Canal 9? Encara em pareix massa i tot, un 7%. Canal 9 és pur fem televisiu i jo mateix he cridat al boicot des del meu costumari. Tant me fa que siga una televisió pública i que l'estiga pagant. Perquè en aquest país les coses funcionen així. Cal pagar la dignitat, en aquest cas el boicot. Us deixe uns enllaços, particularment aquest tema em té indignat des de fa temps. I no puc, no puc, no puc...

http://costumaridurba.blogspot.com/2010/04/futbol-canal-9.html

http://costumaridurba.blogspot.com/2009/11/maneres-de-superar-la-censura-la-millor.html

http://costumaridurba.blogspot.com/2010/04/coentor-pel-mon_11.html

PERE VALENCIANO (facebook.com/pvalenciano) dijo...

Gràcies Sergi. De tant en tant algun article en valencià... Una abraçada

Rita dijo...

OLÉ!!

lo únic destacable de canal 9 són les películes a partir de la 1 de la nit, de veres ho dic.